2008. november 7., péntek

music fix, ezúttal igazi gondolatokkal (!!!???)

az ember sosem gondolná, hogy mennyire véletlenszerűen változhat egy-egy szám jelentette élmény, csak azért mert máshogy érzékeled, vagy mást jelent a szövege, éppen aktuálisan más tűnik fel belőle (továbbiakért ld a kéccerkető c. posztot). ma például egypár olyan szám jön, ami eddig csak úgy hallgatós volt, most meg egy csomó minden feltűnt... mutatom őket, hol, mikor, mi.

itt van például ez a remek versszak:

The day that love opened our eyes,

We watched the world end
We have "high" places but we have no friends
The world told us sin's not good but we know it's great
War-time full-frontal drugs, sex-tank armor plate

szóval csak hajrá, és ne figyelj a világra... figyelj magadra. nem az számít, ők hogynak fel téged, hanem, hogy te hogyan őket. ha a világ beint vágj vissza vigyorogva. ha nem int be, fogadd el jónak.

ezt meg mind ismeritek úgyis... tartson ki mindenki, ha betartanak akkor is. ne hagyd, hogy magába olvasszon és megöljön a szürkeségbe. our hand was made strong by the almighty, we forward in this generation triumphantly, won't you help to sing...


és akkor a végére egy lezárás ehhez az egész gondolatfolyamathoz. we are renegades. merj te is az lenni, mert mindig voltak akik szembeszálltak a rendszerrel, akik ellentmondtak a konvencióknak, és végül mindig ők lettek a győztesek, rájuk nézünk vissza példaképekként. (az amerikai választások miatt ez most különösen aktuális).


Nincsenek megjegyzések: