2009. április 28., kedd

Vizsgaidőszak, te drága

Míly édes napok jőnek.
Oh, vizsgaidőszak, te tündér, ki nem hagyod, hogy a diákok naphosszat csak tespedjenek, vagy - uram bocsá' - éljék az életüket! Nem, nem engeded a léha kispolgári lustaságot életben maradni! Hisz' a napsütés helyett csodás alternatíva a szobában ücsörögve meredni üres tekintettel az esszére, melyből csak a címet legépelve is úgy érzi az ember, hogy megírta az Odüsszeiát. Bizony, íly irodalmi gondolatokat ihletsz Te, dícsérnivaló múzsa, Vizsgaidőszak. A4-es lapok tömegével borítod vidám kis pajtásaid, a diákok szobáit, akik aztán fél évig válogathatják, mit tartsanak meg (mert megbuktak) és mivel gyújtsanak be. Bizony, rendszeretet is kapunk tőled, óh hatalmas tanítómester, Vizsgaidőszak! Segítesz a testedzésben is: a dugó miatt 20 perc késés utáni lépcsőn felrohanás, és a 40 fokos termekben írt tesztek mindenkinek segítenek fogyni és formában maradni!
Egyes, rémes, aljas diákok támadnak téged, nem átallnak rossz dolognak tartani (!!!), miközben íly sokat segítesz nekünk. De talán már ők is megtanulnak más szemmel nézni rád, oh Vizsgaidőszak.

Meghalt a félév, éljen a félév!

1 megjegyzés:

Szkladányi Juca írta...

Na, Te aztán bírsz múzsát választani! Nem van már egy????
És majd megfigyeljük ezt a rendszeretet is,nekem úgysem sikerült... Lehet, hogy ezentúl Vizsgaidőszaknak hívatom magam, Anyuc helyett. Mit gondolsz?
blablablablablablaaaaaaaaaaaa :I