2009. június 2., kedd

Nem csak a szélsőjobboldalé a világ

Közeledik június 7, az EP-választások időpontja, és az egyetemen és környékén, meg az egész városban elszórva helyes kis piros-fehér-zöld plakátokról meg flyerekről mosolyog le rám morvai krisztike és vidám kompániája. "szavazz te is a magyarságra" vagy valami hasonló szívhezszóló szöveg kíséretében. ennek a posztnak a megírására az indított, hogy egy egyébként tökéletesen felvilágosult és korrekten gondolkodó ismerősöm fontolgatja a jobbikra szavazást, mert a bedobott kis papírokon lévő célokkal tulajdonképpen egyetért (magyar földet magyar gazdáknak, adóztassuk meg a multikat, stb). csakhogy.
csakhogy.
honnan került elő ez a párt, mi ez egyáltalán, és mi lesz ha EP-be vagy netán magyar parlamentbe kerülnek? az őszödi beszédet követő zavargások során bukkantak fel úgy igazán, akkor kezdtek híveket is szerezni. az ezt követő mélyülő szociális és gazdasági válság, valamint a kormányzó párt teljes tehetetlensége és önzősége kiváló táptalajt biztosított egy olyan szintű szervezet kiépülésének, mint a jobbik. rájátszottak a hazaféltésre, ügyesen átértelmezték a hazaszeretetet (ez a mi országunk) nacionalizmussá (ez CSAK a mi országunk), felnagyították a társadalom részben nyílt, részben palástolt xenofóbiáját ("cigánybűnözés", nyílt zsidózás, később felvonulások) és ügyesen mosták össze magukat a többi szélsőjobboldali szervezettel, vigyázva arra, hogy a véresszájúan szélsőségesek tudják, hogy zsidóznak, cigányoznak, turbómagyarkodnak ők eleget, de ugyanakkor kitérve az olyan konkrét dolgok elől mint a "magyarok nyilai" nevű, ki tudja honnan szalajtott szervezet terrortámadásai. egy ideig csendesebben működtek, alapoztak vona gábor régi barátságára a fidesszel (amíg nekik is tele nem lett a tökük a jobbikkal) és építgették a táborukat. az első komolyabb repedés az általuk életre hívott magyar gárda becenevű, kizárólag parlagfűirtásra, szemétszedésre és persze hangos cigányozásra alakult szervezet kettészakadása volt, amelyiknek szakadár része hogy, hogy nem, holokauszttagadó menetet szervezett a budai várba. nyilván az "eredeti" szervezetben egy ilyen sincs, tőlük nem kell félnie senkinek. khm.
az idáig vezető út hosszú: kellett hozzá egy teljesen alkalmatlan kormánypárt, egy gazdasági világválság, egy mocskolódó, kvázi zeuszi magasságokba emelt ember által vezetett ellenzék, a magyarság általánosan negatív és önző világszemlélete és az, hogy addig addig sulykolták bele a cigányságba, hogy bűnözők és semmi keresnivalójuk köztünk, amíg sokan el is fogadták ezt és beintettek nekünk, ahogy mi beintettünk nekik. a rendszerváltás idején az óriási szociális problémára (ti., hogy egy "kommunista" diktatúrában élünk) megoldásként értelmes, demokratikus pártok alakultak. most meg ez a hulladék lenne a megfelelő? az, hogy külföldön már most mit írnak rólunk, inkább nem is említem, úgyis tudja mindenki, akit érdekel kicsit is. nem elég nekünk egy agyhalott kormánypárt, összevissza beszélő kis pártok, meg egy ellenzék, ami a "csakazértisnekünkvancsakigazunk" jelszóra építi a politikáját? kell ide még egy rakás agyatlan szélsőjobboldali is???

1 megjegyzés:

Szkladányi Juca írta...

Hmmm, hmmmm...
Ennyire értintet volnál?
Mert én nagyon, de ezt Te is a bőrödön tapasztalhatod. Nem hiszem, hogy jó volna, ha a föld nem a mienk, vagy hogy igenis, adózzanak a multik. De azt tudom, hogy -ha tetszik, ha nem- MOST nagy az esélye anak, hogy ÉN idegen legyek a saját hazámban. És ha -nem kevesen- azt hiszik, hogy ehhez az egyik út a Jobbik, akkor itt lesznek. mmint a Jobbik. Pillanatnyilag olyan a dolgok állása, hogy az eddig regnáló kormányok és érdekcsoportok közül (egy kivételével) senkinek sem volt fontos, hogy a MAGYAR EMBER is úgy érezhesse, megéri áldozatot hoznia a országáért? Mindeközben azt várják, hogy tapsikoljon, amikor más országok az ő kárára keresnek és egséz Európa azon röhög, hogy itt bárkivel és bármit meg lehet tenni? Kishíján én vagyok diszkriminálva. A csepp a mocsoktengerben. ezt az országot magára hagyták az általunk felkent vezetők. Holott felképelnünk kellene őket.